شاید تا به حال نام پماد زینک یا اکسید دوزنگ به گوشتان خورده باشد. اما اگر نمیدانید که این پماد چیست؟ و چه فوایدی برای شما دارد؟ و یا اگر آسیبهای گوناگون پوستی مثل جای جوش شما را آزار میدهد و نمیدانید که چه اقدامی باید برای رفع آنها انجام دهید؛ این مقاله را به صورت کامل مطالعه فرمایید. کرم زینک اکساید در واقع یک پماد موضعی برای درمان انواع آسیبهای پوستی است. این مقاله را به طور کامل به پماد زینک اکساید برای جای جوش اختصاص دادهایم. پس همانطور که گفته شد اگر به دنبال راهی برای از بین بردن جای جوش باقی مانده روی صورت و یا بدن خود هستید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
پماد زینک اکساید چیست؟
پماد زینک اکساید، یک پمادی موضعی است که برای درمان انواع آسیبهای پوستی مثل التهابات پوستی ناشی از سوختگی، ساییدگی، خراشیدگی و یا میکروبی مورد استفاده قرار میگیرد. البته توجه داشته باشید که این پماد باید با تجویز پزشک مصرف گردد. چرا که تنها پزشک متخصص پوست و مو میتواند تشخیص دهد که بیمار (با توجه به نوع و عمق آسیب پوستی) با چه دوزی و برای چه مدت باید از این پماد استفاده کند. پس لطفا از مصرف خودسرانه این پماد جدا خودداری فرمایید.
بخش عمدهای از پماد زینک اکساید را ماده معدنی بسیار مفیدی به نام اکسید روی با فرمول ZnO تشکیل میدهد. این ماده دارای خواص بسیار زیادی برای بهبود پوست آسیب دیده و درمان انواع عارضههای پوستی میباشد. همچنین این پماد میتواند تا حدی زیادی از برخی عارضههای پوستی مثل جوش و آکنه جلوگیری کند.
پماد زینک اکساید برای جای جوش در بین مردم با نام اکسید دوزنگ هم شناخته شده است.
خواص پماد زینک اکساید
پماد زینک اکساید خواص و فواید زیادی دارد که در این بخش از مقاله به آن میپردازیم. به این ترتیب متوجه خواهید شد که چرا از این پماد برای درمان انواع آسیب پوست استفاده میشود.
-
پماد زینک اکسید برای جوش صورت
پماد زینک اکساید برای جای جوش داری خواص ضد باکتریایی میباشد. این خاصت باعث میشود تا در اثر استفاده از پماد، باکتریهای مضر پوست کشته شده و در نهایت التهابات پوستی کاهش یابد. همچنین این پماد باعث جذب چربیهای اضافی پوست صورت میشود. چربیهای اضافی تمایل دارند که در منافذ پوست نفوذ کنند و به این ترتیب باعث ایجاد جوش روی صورت گردند. بنابراین پماد زینک اکساید با جذب چربی اضافه از نفوذ چربی به داخل پوست و ایجاد جوش جلوگیری میکند.
-
حفاظت از پوست در برابر آفتاب
همانطور که میدانید اشعه فرابنفش خورشید تاثیر بسیار مخربی بر پوست صورت و بدن دارد. در واقع تابش بیش از اندازه خورشید بر روی پوست صورت و بدن، سبب آفتاب سوختگی، پیری زود رس و چین و چروک خواهد شد. از پماد زینک اکساید میتوان به عنوان جایگزینی برای کرم ضد آفتاب استفاده کرد. در واقع این پماد جذب پوست نمیشود و روی پوست مانند یک سد عمل کرده و مانع از رسیدن اشعه فرابنفش به داخل پوست میشود. اما فراموش نکنید، در صورتی که قصد داشتید از این پماد به جای ضد آفتابهای معمولی استفاده کنید، حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید.
-
درمان آسیبهای پوستی
این پماد زینک اکساید دارای خواص درمانی زیادی میباشد و میتواند باعث درمان زخم در افرادی دچار کمبود روی هستند بشود. همچنین این پماد در کاهش آسیبهای ناشی از آفتاب سوختگی و درمان خشکی پوست هم بسیار موثر است. با استفاده از کرم زینک اکساید بر روی محل زخم، سلولهای پوستی ترمیم خواهند شد و خیلی زود زخم و جای آن از بین خواهد رفت.
-
پماد زینک اکسید برای لک صورت
این پماد زینک اکساید علاوه بر این که میتواند چربی اضافه پوست را جذب کند، میتواند مانع از تشکیل چربی اضافه پوست هم بشود و به این ترتیب این پماد با ایجاد مانع در برابر تولید چربی اضافه، باعث سفت شدن پوست و از بین بردن لکهای پوست بدن و صورت خواهد شد.
-
پماد زینک اکساید برای خارش جای جوش
این پماد زینک اکساید یک آبرسان عالی و یک نرم کننده بسیار خوب برای پوست است. این ویژگی کمک میکند تا این پماد بتواند مانع خارش پوست شود. خیلی از مواقع وقتی پوست ما دچار جوش و یا آکنه میشود، قرمز شده و با احساس خارش همراه خواهد بود. پماد زینک اکساید به خاطر داشتن خاصیت آبرسانی، پوست را آرام خواهد کرد. برخی از افراد که پوست حساسی دارند که ممکن است در اثر تماس محصولات شیمیایی یا مواد غذایی، پوست آنها دچار خارش شدید شود. پماد زینک اکساید در این موارد نیز تاثیر خوبی داشته و پیشنهاد میشود.
تاثیر پماد زینک اکساید برای جای جوش
برای این که بفهمیم تاثیر پماد زینک اکساید بر جای جوش چگونه است، ابتدا باید بدانیم که جوش به چه صورت و در طی چه فرآیندی تولید میشود. غدد چربی موجود در پوست، وظیفه دارند چربی تولید کنند و از این طریق مانع پیر زود رس و چین و چروک شدن پوست گردند. اما هنگامی که چربیهای تولید شده در فولیکول مو انباشته شود، باعث به وجود آمدن آکنه خواهند شد و زمانی هم که چربی اضافی، میکروب و باکتری روی پوست افزایش یابد، در داخل منافذ پوستی تجمع کرده و باعث ایجاد جوش خواهند شد.
بعد از این که آکنه یا جوش به وجود آمده روی پوست فروکش کرد، اگر پوست حساسی داشته باشید ممکن است تا مدتها و یا برای همیشه، جای جوش به صورت یک لک، زخم و یا حفره روی پوست شما باقی بماند. عواملی مثل نوع پوست، عدم توجه به مراقبت پوستی یا دست کاری بیش از حد جوش هم تاثیر زیادی در باقی ماندن جای آن روی پوست صورت و بدن دارد.
اکنون که متوجه شدهاید جوش چگونه ایجاد میشود میتوانید فواید زینک اکساید برای جای جوش را بهتر درک کنید. در واقع پماد زینک اکساید، خاصیت ضد باکتریایی دارد و همین خاصیت به تمیز شدن پوست کمک بسیار زیادی میکند. به این ترتیب پماد زینک باعث از بین رفتن تیرگی پوست، لک پوست، اسکار و جای جوش خواهد شد.
البته این نکته را هم به یاد داشته باشید که برخی از جای جوشها عمیقتر و کهنهتر بوده و نیاز به درمانهای پزشکی دارند؛ اما کماکان استفاده از پماد زینک اکساید باعث کاهش این نوع جای جوشها خواهد شد.
پماد زینک اکساید برای تیرگی موثر است؟
ممکن است شده باشید که از کرم زینک اکسید برای رفع تیرگی پوست نواحی مختلف بدن استفاده میشود. اما آیا این موضوع حقیقت دارد؟
برای پاسخ به این سوال باید که بله پماد زینک اکساید در رفع تیرگی پوست میتواند موثر باشد. اما رفع تیرگی با این پماد به پوست شما بستگی دارد. در واقع مواد معدنی مثل زینک، به رفع تیرگی پوست و سفید شدن آن کمک زیادی میکند. بنابراین پماد زینک اکساید که حاوی مقادیر زیادی روی است، میتواند باعث رشد سلولهای جوان پوست شود و در سفید شدن یا رفع تیرگی پوست تاثیر گذارد. اما این که به چه مقدار ممکن است این تیرگی رفع گردد، تنها به نوع پوست شما و واکنشی که نشان خواهد داد بستگی دارد. به عبارتی دیگر نتیجهای افراد مختلف در درمان تیرگی پوست با استفاده از زینک اکساید میگیرند یکسان نخواهد بود.
نحوه مصرف پماد زینک اکساید برای جای جوش
طریقه مصرف پماد زینک اکساید برای جوش صورت به این صورت است که، ابتدا باید دست و صورت خود را کاملا بشویید و خشک کنید. قبل از این که بخواهید از پماد استفاده کنید حتما، دستورالعمل مخصوص پماد را مطالعه بفرمایید. به مقدار یک بند انگشت از کرم را برداشته و روی تمام سطح پوست ناحیه مورد نظر بمالید. به طوری که یک لایه نازک سفید از پماد، روی پوست شما ایجاد شود. فراموش نکنید که از پماد زینک اکساید برای جای جوش فقط برای مصرف موضعی باید استفاده شود.
◄ نکته 1: نوع مقعدی این پماد نیز وجود دارد که تحت هیچ شرایطی نباید به پوست سایر نقاط بدن زد.
◄ نکته 2: این که از پماد زینک اکساید به مدت چند روز و با چه فاصله زمانی باید استفاده کرد، تنها با تشخیص دکتر تعیین میگردد.
◄ نکته 3: اگر از پماد زینک اکساید برای جای جوش صورت استفاده میکنید، مراقب باشید که آن را در اطراف چشم استفاده نکنید.
مضرات پماد زینک اکساید
پماد زینک اکساید مثل خیلی از داروها در کنار اثرات مثبتی که دارند، یک سری مضرات و عوارض جانبی هم دارند. برخی از عوارض یا مضراتی که تا کنون برای افراد مختلف در اثر استفاده از پماد زینک اکساید ثبت شده است، عبارتند از: ایجاد کهیر، خارش پوست، سوختگی پوست، ایجاد تیرگی روی پوست، احساس سوزش و ایجاد جوشهای زیر پوستی. البته ممکن است عوارض دیگری هم علاوه بر مواردی که ذکر شد اتفاق بیفتد.
خیلی اتفاق نادری است که برای یک نفر تمام عوارض ذکر شده اتفاق بیفتند، اما در صورت بروز هر مشکلی و دیده شدن حتی یکی از عوارضی که گفته شد، حتما به پزشک خود مراجعه کرده و با او مشورت کنید. تا عارضه پیش آمده برای شما را درمان کند.
نکته: اگر از پماد زینک برای درمان سوختگی پای کودکان که در اثر ماند طولانی مدت کودک در پوشک ایجاد شده است، استفاده کردهاید و متوجه شدهاید که کودک شما دچار حساسیت پوستی ناشی از این پماد شده است، به احتمال زیاد کودک شما به ماده معطر داخل پماد حساسیت دارد. به این ترتیب توصیه میشود که از پماد زینک بدون عطر برای کوکان خود استفاده کنید.
کلام آخر
از این که تا پایان این مقاله با ما همرای بودید از شما صمیمانه سپاس گزاریم و امیدواریم که اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با پماد زینک اکساید برای جای جوش در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.
فراموش نکنید که این پماد علاوه بر فوایدی که دارد مضراتی هم دارد و شما فقط و فقط باید با تشخیص و تجویز پزشک متخصص از آن استفاده کنید تا عوارض این پماد گریبان گیر شما نشود و توصیه آخر هم این که مراقبت از پوست را جزئی از اولویت زندگی خود قرار دهید.