تاثیرات استرس بر روی سلامت پوست
پوست ما نشان دهنده حالت روحی و روانی ماست. این به این منظور است که حالت پوست، رنگ پوست، جوش ها و لک ها نشان می دهند که ما در چه وضعیتی هستیم. واقعیت آن است که به طور عادی پوست و موی ما در معرض انواع آسیب ها و آلودگی های محیطی از نور خورشید گرفته تا آلاینده های محیطی و در برخی افراد اثرات منفی ناشی از مصرف سیگار و الکل قرار دارد. استرس یکی از عواملی است که هم بر روی سلامتی و هم بر روی پوست ما تاثیر می گذارد. در این مقاله به تاثیرات استرس بر روی سلامت پوست می پردازیم.
استرس یک احساس فشار جسمی یا روحی است که به دلیل شرایط نا مساعد، شکست، عصبانیت و غیره بروز می کند. میزان کم استرس عادی و حتی مفید است. چون مانع از به خطر افتادن فرد یا اخذ تصمیمات نا درست می شود. اما مقدار بالای استرس می تواند هم سلامتی و هم زیبایی ما را به خطر بیاندازد. استرس میتواند سیستم های دفاعی طبیعی بدن که آسیب پذیری نسبت به این عوامل را کاهش می دهد، تضعیف کند و به این ترتیب روند ترمیم کنندگی پوست با اختلال مواجه میشود. از این رو حاصل آن تخریب بافت پوست و مو و ظاهر شدن نشانه های پیری زودرس روی پوست است.
استرس و بی خوابی های مکرر ارتباط زیادی با به خطر افتادن زیبایی صورت دارند. مشکلات زندگی، مشکلات کاری، مشکلات زناشویی و انواع درگیری های دیگر باعث ایجاد فشار و استرس بر بدنمان می شود. این استرس های مداوم باعث کاهش کیفیت خواب ما می شود و این کمبود خواب با تیره شدن و گود شدن اطراف چشم مشخص می گردد. اگر پای چشم هایتان گود افتاده است، بیشتر به آرامش درونی خود توجه داشته باشید.
برای التیام چشم های پف کرده و خسته، از حلقه های خیار استفاده کنید. این حلقه ها مانند بسته های کوچک یخ چشم ها را خنک می کنند و با انقباض رگ های خونی و لنفی، حجم مایعاتی را که به دور چشم ها سرازیر می شوند، کاهش می دهند. هنگام خواب سرتان را کمی از بدن بالاتر قرار دهید تا مانع تجمع مایعات دور چشم ها شوید.
-
خشکی پوست
افرادی که تحت استرس زندگی می کنند و قادر به کنترل آن نیستند، کمتر میل به نوشیدن آب دارند. و بیشتر به سمت مصرف قهوه و یا نوشابه ها گرایش پیدا می کنند. اما نوشیدن آب کافی یکی از قوانین داشتن پوست سالم است. مصرف آب باعث رطوبت دهی به پوست شده و اکسیژن رسانی آن را ضمانت می کند.
بنابراین یکی از عوامل خشکی پوست استرس مداوم در زندگی است. برای درمان خشکی پوست بهتر است از شستشوی پوست صورت از آب ولرم استفاده کنید نه آب داغ. زیرا آب داغ چربی های پوست را از بین می برد. یکی از راه های دیگر حفظ رطوبت پوست صورت آن است که هنگامی که پوست هنوز کمی نمناک است، مقدار نسبتاً زیادی کرم را روی آن پخش کنید.
-
ایجاد جوش
استرس ارتباط نزدیکی با بروز جوش، اگزما و دیگر بیماری های پوستی دارد. درمان جوش چیست؟ در طول روز تا حد امکان به پوستتان دست نزنید. برای پاکیزه نگه داشتن پوستتان از لوسیون های پاک کننده صورت که بدون نسخه به فروش می رسند، استفاده کنید. یکی از راه های موثر دیگر، شستشوی روزانه پوست صورت با صابون آنتی باکتریال است.
-
ریزش موها
ریزش مو دلایل متعددی دارد. گاهی ریزش شدید موها در اثر قرار گرفتن در شرایط استرس زا است. این وضعیت مانع از رشد فولیکول مو شده و موها را حساس و آسیب پذیر می کند که به ریزش آن ها منجر می شود.
-
ایجاد چروک های ریز
اگر به فکر کنترل استرس نباشید، هورمون کورتیزول به طور مشهودی دچار اختلال می شود و تاثیر جدی روی وزن بدن، افزایش فشار خون و کاهش کلاژن می گذارد. هورمون کورتیزول قندخون را افزایش می دهد. بالارفتن قندخون باعث می شود رشته های پروتئینی به نام کلاژن و الاستین که مسئول حالت ارتجاعی و انعطاف پوست هستند، آسیب ببینند. به این ترتیب به مرور زمان پوست کمکم دچار چروک های ریز می شود. از سوی دیگر استرس باعث می شود تا بهطور ناخودآگاه عضلات صورتتان را منقبض نگه دارید. و انقباض طولانی مدت این عضلات هم منجر به ایجاد چین و چروک های بیشتر می شود.
-
عفونت پوست
استرس باعث می شود که پوست محافظ طبیعی خود را از دست داده و در برابر عوامل محرک و عوامل عفونت زا آسیب پذیر باشد. عدم مراقبت لازم نیز باعث افزایش بروز قارچ ها، سوختگی های سطحی، لکه ها و دیگر علائم زود هنگام پیری می شود. بنابراین مشاهده می کنید که استرس چیزی فراتر از یک شرایط نامساعد روحی است و می تواند ظاهرتان را زشت کند. درست است که می توان با لوازم آرایشی برخی از این مشکلات را به ظاهر محو کرد. اما لازم است که مشکل ریشه ای تر حل شود. بنابراین لازم است استرس مهار و کنترل شود.
این موارد نشانه های کوتاهی بود که استرس بر پوست ما می گذارد. استرس های مداوم و طولانی علاوه بر درگیر کردن پوستمان، بدنمان را هم درگیر می کند و به آن ضرر می رساند. پس با کاهش استرس در زندگیتان به سلامتی و زیبایی خودتان کمک کنید.