خواص چای سبز GREEN TEA
اگر دقت کرده باشید تا اسم رژیم غذایی و لاغری می آید نام چای سبز همه جا هست و می شنویم. اما چرا این چای امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است و بیشتر افراد تمایل دارند که هر روزه از این چای مفید بنوشند؟ چای سبز از همان گیاهی به دست می آید که از چای سیاه به دست می آید. از نظر علمی با عنوان Camellia sinensis شناخته می شود. در حقیقت همان چای است اما به شیوهٔ متفاوتی پرورش داده می شود. چای سیاه با ترش شدن برگ های چای به دست می آید. این ترش شدن رنگ و مزهٔ آن را تغییر می دهد و سطح کافئین آن را بالا می برد. از طرف دیگر در مورد چای سبز برگ های چای خشک می شوند یا کمی بخار داده می شوند. اما ترش نمی شوند.در این مقاله با خواص چای سبز GREEN TEA بیشتر آشنا می شویم.
ارزش غذایی چای سبز green tea
چای سبز حاوی آمینو اسید هایی مانند تانین، باتریک اسید، لیگانین؛ آلکانوئید های زانتیک مانند آدنین، دی متیل زانتیک، تئوبرومین، تئوفیلین، و زانتین، پکتین، (که در میوه ها پیدا می شود) ساکارید (شکر) کلروفیل، و تری تریپین ساپونینز است. و ویتامین هایی مانند A,B1,B2,B3,C,E در چای سبز وجود دارد.
خواص چای سبز برای سلامت بدن
چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها، کمک به هضم غذا ، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه دانشمندان خواص مهم تری را در این چای بی نطیر پیدا کرده اند. که ما به آن می پردازیم.
-
پیشگیری از پیری زودرس
دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
-
پیشگیری از سرطان
چای سبز عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است. چرا میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر و بیشتر از ویتامین C و 25 برابر از ویتامین E است.
-
افزایش ایمنی بدن
چای سبز قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. Catechins موجود در چای سبز از اتصال به دیواره های سلول به منظور عفونی سازی سلول ها توسط باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کند.
-
کاهش کلسترول خون
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. کاهش و کنترل کلسترول خون به پیشگیری از سکته قلبی و بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.
-
دهان و دندان
چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز از بین می برد. درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند از استخوان ها و دندان ها در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.
-
پیشگیری از آلزایمر
چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز می شود و از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
-
کنترل فشار خون
چای سبز با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.
-
آرام بخش و کاهش دهنده استرس
-
لاغری و کاهش وزن
چای سبز باعث کاهش وزن در بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاق می شود. ماده موجود در چای سبز آنزيم تجزيه كننده قندها را مهار می كند و بدون داشتن عوارض خطرناك مي تواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تری گليسريد خون شود.
زمان مناسب نوشیدن چای سبز کی می باشد؟
بهترین زمان برای نوشیدن این چای و بهره گیری از خواص آن به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید. خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید. زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.
چه تعداد در روز می توان چای سبز خورد؟
می توان گفت بین 3 تا 4 لیوان در روز برای استفاده مناسب است. اما توجه کنید هرچه تعداد لیوان های شما بیشتر شود کالری سوزی و لاغری شما بیشتر نمی شود. با نوشیدن بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود. با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شوید.
ضررهای چای سبز (green tea)
- خانم های باردار و شیرده بهتر است از چای سبز استفاده نکنند. زیرا جذب آهن بدن را چای سبز کم می کند و بعضی ها معتقدند که مزه شیر را نیز عوض می کند.
- در چای سبز کافئین وجود دارد و این ماده باعث کاهش جذب مواد معدنی و آهن در بدن می شود.
- مصرف زیاد آن باعث کم آبی بدن و یبوست می شود.
- مصرف چای بلافاصله بعد از غذا مانع جذب کلسیم، روی و آهن غذا می شود.
- کسانی که به کافئین حساسیت دارند مصرف زیاد آن باغث استرس، عصبانیت و کم خوابی در آنها می شود.