پوست, سلامت و زیبایی, مراقبت از مو

روغن جوجوبا

خواص روغن جوجوبا JOJOBA OIL

خواص روغن جوجوبا JOJOBA OIL

امروزه در خرید لوازم بهداشتی، آرایشی و یا حتی دارویی کلمات مختلفی از روغن زیتون، روغن بادام، روغن جوجوبا و … می شنویم. آیا با این روغن ها و خواص آن ها آشنایی دارید؟ در این مقاله با خواص روغن جوجوبا JOJOBA OIL و کاربرد آن در صنعت زیبایی بیشتر آشنا می شویم.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا Jojoba oil از دانه گیاه سیموندزیا کینانسیس به دست می آید. این درختچه ‌ای بومی جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا، و شمال غرب مکزیک است. 50 درصد ماده درون دانه این میوه روغن است. در زمان های قدیم بومیان آن مناطق از این روغن برای زخم ها و کبودی ها استفاده می کردند. اما امروزه دانشمندان با خواص آن آشنا شده اند و از از آن برای زیبایی پوست و مو هم استفاده می کنند. دانه ‌های جوجوبا از نظر ظاهری، کمی شبیه به دانه‌ های قهوه هستند. اما اغلب بزرگ ‌ترند و همه شبیه به هم نیستند. ساختار روغن جوجوبا با دیگر روغن ‌های گیاهی تفاوت دارد. چرا که این روغن در اصل نوعی موم اشباع ‌نشده است.

چه ترکیبات و ویتامین هایی در روغن جوجوبا موجود است؟

روغن جوجوبا منبع خوبی از مواد مغذی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین E، ویتامین B کمپلکس، سیلیکون، کرومیوم، مس، و زینک است. این روغن ۸۲ درصد ید دارد و همین ماده است که روغن جوجوبا را به یک التیام ‌بخش خوب تبدیل می ‌کند. اسیدهای چرب این روغن هم شامل ۱۳.۶ درصد اسید اوره، ۷۱.۳ درصد اسید گادئولیک و ۱۱.۲ درصد اسید اولئیک می ‌شود. ویتامین E در واقع نقش یک آنتی ‌اکسیدان را بازی می ‌کند که با قوی کردن دیواره‌ٔ مویرگ ‌های موجود در پوست، باعث افزایش نرمی و انعطاف ‌پذیری پوست می‌ شود. و یک ماده‌ٔ مغذی ضد پیری در بدن است.

روغن جوجوبا حاوی ویتامین E است. این ویتامین در اثر استفاده از طریق لایه‌ٔ بیرونی پوست جذب می ‌شود و می ‌تواند در درمان مشکلاتی مانند آفتاب ‌سوختگی، که یکی از عوامل سرطان پوست است، مؤثر باشد. این روغن تکثیر سلولی را سریع می ‌کند، پس در درمان جای زخم، جای جوش و چین و چروک بسیار مؤثر است.

ویتامین‌ های گروه ب هم در بدن ما به عنوان آنتی ‌اکسیدان عمل می‌ کنند. این ویتامین ‌ها به بدن کمک می ‌کنند تا با رادیکال ‌های آزاد مبارزه کنند. ویتامین ‌های گروه B برای پوست و تنظیم هورمون ‌های بدن بسیار مناسب هستند.

خواص روغن جوجوبا JOJOBA OIL

خواص روغن جوجوبا JOJOBA OIL

روغن جوجوبا ساختاری روغنی دارد و به همین دلیل می توان از آن به عنوان مرطوب کننده استفاده کرد. روغن جوجوبا آبرسان است، به این معنی که هم پوست را نرم و هم از تحریک آن جلوگیری می ‌کند. خشکی پوست به دلیل کم ‌آبی لایه ‌های بالایی پوست اتفاق می ‌افتد. روغن جوجوبا برای پوست مانند یک لایه محافظ عمل کرده و علاوه بر آبرسانی، رطوبت را درون این لایه حفظ می ‌کند. می‌ توانید از این روغن طبیعی برای تمام نقاط بدن مثل صورت، گردن، دست ‌ها، پاها و حتی موها استفاده کنید.

  •  ترمیم مو

یکی از فواید جوجوبا برای سلامت مو، ترمیم آسیب دیدگی تارهای مو در اثر حرارت و حالت دادن است. جوجوبا ترک ها و منافذ کوتیکول مو را پر کرده و مانع ایجاد موخوره می شود. روغن جوجوبا خاصیت نرم کنندگی دارد و از خشکی، شکنندگی و موخوره جلوگیری می کند.

  •  درمان شوره سر

روغن جوجوبا به دلیل داشتن خواص ضد باکتری، رشد باکتری ها را در فولیکول های مو کنترل کرده و احتمال ایجاد شوره را تا حد زیادی کاهش می دهد.روغن جوجوبا با مرطوب کردن پوست سر، درمانی موثر در رفع شوره سر محسوب می شود.

  •  مغذی برای موهای خشک

جوجوبا به عنوان منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین B، ویتامین E، مس و روی، برای تغذیه موها بسیار حائز اهمیت است. خواص تقویتی روغن جوجوبا ، می تواند از ریزش موها جلوگیری و باعث ضخیم و پرپشت شدن آن ها شود. همچنین این روغن با آبرسانی فولیکول های مو، از خشکی و ریزش مو جلوگیری می کند.

  • درمان ترک پا

استفاده منظم از روغن جوجوبا در پا باعث صاف شدن آن و جلوگیری از ترک می شود. برای درمان آن، روغن را اعمال کنید و بعد جوراب بپوشید و بعد از یک ساعت بشویید. سپس پای شما صاف و نرم خواهد شد.

  •  زیبایی ناخن ها

روغن جوجوبا دارای ویتامین E است، که شکنندگی را کاهش می دهد و رشد سالم ناخن را تقویت می کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که از هر گونه آسیب به ناخن جلوگیری می کند.

  •  ضدپیری پوست

همان طور که سن بیشتر می ‌شود، ترشح موم استر کاهش می ‌یابد. که این امر عاملی مهم در ایجاد چین و چروک است. روغن جوجوبا را به ویژه بر روی خطوط و چین و چروک استفاده کنید تا از شر چین و چروک از راه طبیعی خلاص شوید.

حال که با خواص این روغن معجزه گر آشنا شدیم می خواهیم روش های تشخیص روغن اصل و غیر اصل را نیز به شما بگوییم.

  •  روغن جوجوبا اصل و ارگانیک هیچ عطر و بویی ندارد و یا در حد عطر خیلی ملایم می باشد.
  •  روغن جوجوبا اصل معمولاً به رنگ طلایی ملایم و لطیف است. اما گاهی به رنگ های زرد یا طلایی پر رنگ و یا حتی بی رنگ نیز یافت می شود. این تفاوت در سایه های رنگ روغن ممکن است از تفاوت شرایط خاکی که گیاه جوجوبا در آن رشد کرده یا روش های مختلف استخراج روغن نشأت بگیرد. روغن جوجوبای بی رنگ معمولاً ارزان تر بوده و استفاده از آن به خصوص برای ماساژ راحت تر است. روغن جوجوبای طلایی کم رنگ، روغن تصفیه نشده و طبیعی است که از بالاترین کیفیت برخوردار است.
  •  روغن جوجوبای اصل اگر به شیوه صحیح تولید شده باشد. باید عاری از هر گونه ناخالصی باشد و روغن آن کاملاً شفاف باشد.
  •  روغن جوجوبا اصل سریعاً جذب پوست می شود و در حین استفاده چسبندگی برای انگشتانتان ایجاد نمی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *